El Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Lleida va impartir amb èxit la primera formació online de la seva història
21.04.20
_
• Una vintena de participants van assistir virtualment a la sessió en línia
La situació que s’està vivint a tot el món obliga a empreses, entitats, institucions … a adaptar-se ràpidament als canvis que van sorgint de forma inesperada i imprevisible ia fer ús de les noves tecnologies i Internet per poder seguir en contacte amb els clients, així com per poder exercir la seva tasca diària des de casa.
El Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Lleida és una d’elles. Des del primer moment, el Col·legi es va adaptar al teletreball, així com seguia oferint atenció a client telefònica i telemàtica “per seguir a la banda dels nostres mediadors col·legiats i sempre pensant en el benestar i cura de les persones”, indica Javier Barberá, president de Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Lleida. De fet, a finals de març, la Junta Permanent es va reunir per mitjà de videoconferència per tractar l’actualitat i parlar dels temes més immediats del Col·legi. Però, si hi ha alguna cosa que ha suposat tot un repte per a l’entitat ha estat la implementació de la formació en línia. “El Col·legi mai abans havia llançat formació mitjançant webinars ni videoconferències i era tota una incògnita com reaccionarien els usuaris”, apunta Barberà, que a més de president de Col·legi de Lleida és president del Cecas, Escola de Negocis de l’Assegurança , centre líder en formació d’assegurances.
Durant el mes de març i abril, el Col·legi de Lleida tenia programada 5 formacions presencials però, es van haver de cancel·lar com a mesura preventiva davant el covid-19 “però no podíem deixar d’oferir aquest servei de formació als nostres col·legiats”, manifesta Barberá. La primera formació en línia de el Col·legi va tenir lloc la setmana passada amb la sessió “El valor de el dany i el valor indemnitzable: Criteris i alternatives a seguir en cas de disconformitat”, a càrrec del Sr. Eduardo Rebull, responsable de sinistres de flotes i grans comptes en Allianz, entitat col·laboradora amb el Col·legi. “Si bé és cert que sabem que la mitjana d’assistents a les formacions presencials sempre sol ser la mateixa, aquí jugàvem amb la incertesa de com anava a encaixar aquesta formació en les agendes”, assenyala Javier Barberá, fent referència a la conciliació laboral en època de teletreball, i al desconèixer amb quins equips informàtics comptaven els usuaris. Finalment, una vintena de participants es van connectar telemàticament per seguir la formació que va girar entorn a conceptes generals sobre el sinistre, el valor assegurat i del dany, els sinistres de conveni i de reclamació així com parlar de l’article 38 de la Llei de Contracte d’Assegurances.
“En un futur proper, no descartem seguir oferint formació online a la nostra oferta de cursos”, afirma Barberà, que afegeix que “és la millor forma d’arribar a tots els col·legiats de forma ràpida, còmoda i directa”. I és que, a la tornada a la normalitat, “haurem de veure les mesures que s’implementen pel que fa a reunions grupals en una sala amb aforament determinat, als possibles canvis d’hàbits en la forma com les persones ens relacionarem amb altres persones … “.
Tot i plantejar implementar la formació en línia com una cosa habitual en el dia a dia de Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Lleida, Barberà té clar que les accions presencials són més potents i fomenten la relació entre persones i el networking. Des de fa 2 anys, el Col·legi celebra la Jornada d’Assegurances & Cultura, unes jornades itinerants de 2 dies de durada amb l’objectiu d’apropar en persona la formació a tots els col·legiats repartits per la província lleidatana i descentralitzar de la capital, així com donar a conèixer tots els racons del territori. “Si volem arribar a tots els nostres col·legiats, sense deixar de banda les activitats presencials en altres punts de la província, la formació en línia ha arribat per quedar-se”, afegeix el president de Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Lleida.